Sydänkakku äidille


Lopputulos oli ihan ok. Ehkä molempien mousset jäi mielestäni miedomman makuisiksi mitä olisin halunnut. Ainakin seuraavalla kerralla, kun teen päärynämoussea, niin kokeilen tuoreita päärynöitä. Myös määrällisesti päärynämoussea oli liian paljon, olisi hyvin riittänyt puolet vähemmäksi, jotta pohja maistuisi välistä paremmin.
Kakkupohja
75g tummaa suklaata
3kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Ohjeen mukaan olisi kuulunut raastaa suklaa. Tuntui hitaalta tehdä sitä klo 21 aikoihin, koska silloin oli oltava tukemassa poikiani iltatouhuihin ja nukkumaan. Joten päätin suklaan pieniä veitsellä pieniksi muruiksi.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla n.40 minuuttia.
Päärynämousse
2 purkkia päärynöitä
3 dl kuohukermaa
200g mascarbonea
sokeria maun mukaan
vihreää elintarvikeväriä muutama tippa
tilkka vettä
Daim-mousse
4 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
sokeria maun mukaan
2 isoa Daim-suklaa patukkaa
2 rkl vettä
Moussea aloittaessa laitan liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdotin kerman, jonka sekaan laitoin maitorahkan, sokeria hieman sekä veitsellä rouhittu Daim-patukat.
Päärynämoussessa soseutin päärynät, jotka laitoin mascarponen kanssa kerman joukkoon. Sokerilla maustaminen ja elintarvikevärin lisääminen.
Lopuksi lisäsin molemmissa liivatteet, jotka olin vesihauteesta liottanut tilkkaan, kuumaan veteen.
Daim-moussen kaadoin pohjan päälle ja annoin hyytyä seuraavan yön yli jääkaapissa (riittää muutama tunti). Seuraavana päivänä tein päärynämoussen, joka tarvitsi aikaa ainakin 3 tuntia hyytymiseen jääkaapissa.
Kakkupohjia kostutin maidolla.
Koristelusta oli jo visio millaisen haluaisin. Olin ihastunut hienoihin, herkän näköisiin kermalla pursotettuihin ruusuihin. Pitkästä aikaa ajattelin myös värjätä kerman, samalla värillä, mutta eri tummuus astein. Alkuperäisen suunnitelmani mukaan olisin pursottanut koko kakun, mutta kuinka siinä pääsikään käymään... Kermat loppui kesken! Tummimmalle vaahdolle valitsin isoimman (liiankin iso) tyllan minkä löysin (joku osaavampi pursottaja varmaan pyörittelee päätään, että : "ei näin" ja kyllä tässä itseänikin naurattaa), joka saattoi vielä olla vääränlainen.
Pursotellessani suunnittelin samalla miten voisin koristella kakun päältä. Osasin jo heti arvioida ettei ne tule riittämään koko kakkuun. Kermaa olisin saanut varata 2/3 verran enemmän eli hyvin paljon. Onneksi olin ostanut tuoreita mansikoita äitienpäivää varten. Ne oli tarkoitus syödä sellaisenaan. Otin ne käyttööni, siivutin ja mallailin ne kakun päälle. Yllätyin ihan, kun ne sopi siihen. Ripottelin päälle elintarvikekimalletta ja muutaman mansikan dippasin sulatetussa suklaassa.
Kommentit
Lähetä kommentti