Sotkun munkit

Vuosi sitten löysin keskustelun netistä, jossa kotileipuri oli kokeillut Sotkun munkkireseptiä. Itselläni ei ole kokemusta armeijan sotkun munkeistä, että millaisia ovat. Mutta jotenkin jäänyt mieleeni mitä olen kuullut, että ne olisi aivan taivaallisen hyviä. Päätin kokeilla kyseistä reseptiä ja tulin tulokseen, että mikäli pitää paikkaansa niiden taivaallinen maku, niin tämän illan tekemät sotkun munkit ovat juuri sellaisia. Aivan tuoreet, juuri jäähtyneinä, ne oli pehmeitä ja munkin makuiset, juuri sellaisen, mitä munkin maulta itse toivon.  

 

Taikina:

5dl vettä

100g sokeria

100g leivonta margariinia

15g suolaa

1 muna

50g hiivaa

n.1kg vehnäjauhoja

Paistamiseen Cocos munkkirasva

 

 

 

Sekoita lämpimään veteen hiiva, sokeri, suola ja muna.

Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.

Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa, pyörittele se munkeiksi ja anna jälleen munkkien kohota. 

Paista munkit rasvassa (tai voit tehdä sen öljyssäkin) kauniin ruskeiksi, käännä välillä. 

Valuta munkeista liika rasva pois ja pyörittele sokerissa.



Kommentit

Suositut tekstit