Nopeat voisarvet

N.12 kpl

Taikina

125g Voita
50g Hiivaa
2 1/2 dl Maitoa
1 tl Suolaa
1 rkl Sokeria
7-8 dl Vehnäjauhoja

Voiteluun Muna

Koristeluun Seesaminsiemeniä tms.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, n.37-asteiseksi. Liuota hiiva maitoon.
Lisää voi, suola, sokeri ja suurin osa jauhoista.
Vaivaa taikina sileäksi ja notkeaksi, niin että se irtoaa helposti kulhosta.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, n.20 min.

Nosta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa hieman.
Jaa kahdeksi palaksi. Kauli palat pyöreiksi levyiksi, 40 cm halkaisijaltaan. Leikkaa levyistä kuusi samankokoista kolmiota. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä reunasta alkaen.
 (itse tein vähän sinne päin -tyyliin ja tuli erikokoisia... :D )

Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille. Laita sauma alaspäin, niin etteivät sarvet aukea paistettaessa. Käännä sarvia päistä pikkuisen kaarelle.
Kohota sarvia liinan alla 20-30 min.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 12-15 min. Jäähdytä ritilällä.

Voisarvet ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta ne voi myös pakastaa.





Kommentit

Suositut tekstit