Mansikkakermakakku 1/2016
Aika vähän on tullut tehtyä kermakakkuja, niin pursotuksissa se hieman näkyy... Mutta ihan tyytyväinen olen näihin kakkuihin :)
Pohjat on 6 ja 8 munan ohjeilla (Ohjeet pohjiin) joista isompi tietenkin oli ensin tarjolla.
Täytteiden määrät on laskettu yhteensä molempiin kakkuihin.
Mansikkahillo
N.2kg Pakaste mansikoita
1 kg Hillosokeria
0,5 dl Vettä
Teko-ohje löytyy hillosokeri paketin kyljestä.
Kermarahkavaahto
10 dl Vispikermaa
2 dl Sito erikoishieno sokeri
2 tl Vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka sekä sokerit.
Reunoille
10 dl Vispikermaa
n.1 dl Vaniljakreemijauhetta
Pinnalle
Mansikkahilloa
Pakaste mansikoita ja mustikoita
2 dl Hyytelösokeria
4 dl Vettä
Kostutus
Maitoa
Vaniljasokeria
Vuorasin kakkujen vuoat kelmulla ja täytin kakut niihin.
Jokaiseen kerrokseen laitoin ensin mansikkahillon, jonka päälle kermarahkavaahto.
Kun olet täyttänyt kakun, niin laita se jääkaappiin jämäköitymään muutamaksi tunniksi tai yöksi.
Kumoa kakut tarjoilulautasille.
Laita kevyt hillokerros päälle.
Lado jäiset tai tuoreet mansikat kakun päälle. Jätä reunoille vähän tilaa pursotusta varten.
Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Kun se oli valmista, niin itse käytin pulla sutia aluksi kiilteen laittamiselle marjojen päälle, sen jälkeen lusikalla.
Pursota reunat haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti