Mansikkakermakakku 1/2016


Aika vähän on tullut tehtyä kermakakkuja, niin pursotuksissa se hieman näkyy... Mutta ihan tyytyväinen olen näihin kakkuihin :)


Pohjat on 6 ja 8 munan ohjeilla (Ohjeet pohjiin) joista isompi tietenkin oli ensin tarjolla.

Täytteiden määrät on laskettu yhteensä molempiin kakkuihin.

Mansikkahillo

N.2kg Pakaste mansikoita
1 kg Hillosokeria
0,5 dl Vettä

Teko-ohje löytyy hillosokeri paketin kyljestä.



Kermarahkavaahto

10 dl  Vispikermaa
500g Maitorahkaa
2 dl Sito erikoishieno sokeri
2 tl Vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka sekä sokerit.

Reunoille

10 dl Vispikermaa
n.1 dl Vaniljakreemijauhetta

Pinnalle

Mansikkahilloa
Pakaste mansikoita ja mustikoita
2 dl Hyytelösokeria
4 dl Vettä

Kiehauta vesi johon lisäät hyytelösokerin. Tarkempi ohje löytyy hyytelösokeri paketin kyljestä.

Kostutus

Maitoa
Vaniljasokeria

Vuorasin kakkujen vuoat kelmulla ja täytin kakut niihin.
Jokaiseen kerrokseen laitoin ensin mansikkahillon, jonka päälle kermarahkavaahto.
Kun olet täyttänyt kakun, niin laita se jääkaappiin jämäköitymään muutamaksi tunniksi tai yöksi.
Kumoa kakut tarjoilulautasille.

Laita kevyt hillokerros päälle.
Lado jäiset tai tuoreet mansikat kakun päälle. Jätä reunoille vähän tilaa pursotusta varten.
Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Kun se oli valmista, niin itse käytin pulla sutia aluksi kiilteen laittamiselle marjojen päälle, sen jälkeen lusikalla.

Pursota reunat haluamallasi tavalla.







Kommentit

Suositut tekstit