Erikokoiset kakkupohjat

Tässä kun on tullut tehtyä useita kakkuja, erikokoisiakin. Joka kerta kun uudelleen alkaa laskemaan aineiden mittasuhteita eikä muista kirjoittaa niitä ylös, niin alkaa se vähän harmittaa. Löysin netistä valmiina erikokoisten pohjien ohjeet ja laitoin nyt nämä muistiin ylös :D Muutamissa on myös vihje pyöreän kakkuvuoan valitsemiseen ettei osa taikinasta tule vuoasta. 


Pieni kakku


3 Munaa
1 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta


N.12 henkilölle

4 Munaa
1 1/2 dl Sokeria
1 1/2 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Vuoka: Pyöreän vuoan halkaisija 22-24cm

N.18 henkilölle

6 Munaa
2 dl Sokeria
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Vuoka: Pyöreän vuoan halkaisija 24-26cm


N.24 henkilölle

8 Munaa
3 dl Sokeria
3 1/2 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Perunajauhoja
1 1/2 tl Leivinjauhetta

Vuoka: Pyöreän vuoan halkaisija 26-28cm


N.30 henkilölle

10 Munaa
4 dl Sokeria
4 dl Vehnäjauhoja
1 dl Perunajauhoja
1 1/2 tl Leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sihtaa jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon, varovasti. 
Älä kopsauttele astiaa!
Täytä 2/3 voidellun ja korppujauhotetun vuoan.
Paista 175 asteessa n.40 min. Isoa kakkua suosittelen 150 asteessa ja vähän kauemmin paistoaikaa. Jos pinta tummuu liikaa, laita leivinpaperi päälle.


Kommentit

Suositut tekstit