Suklainen karpalo-kinuski marenkikakku
Marenkipohjat
6 kpl Kananmunia (valkuaisia)
2 dl Sokeria
1,5 rkl Vanilliinisokeria
Pursota kahdeksi levyksi pyöreän spiraalin muotoon ja kolmas (päällimmäinen levy) yhtenäiseksi kauniiksi ruusukkeiksi omalla haluamallasi tavalla.
Paista marengit uunissa 120 asteessa n.1 h 20 min ajan (itsellä meni kauemmin kun kokeilin kiertoilmauunilla) kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.
Maitosuklaamousse
1 kpl Fazerin sininen levy
2 1/2 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Sulata suklaa.
Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi.
Sekoita hitusen jäähtynyt suklaa vaahdon sekaan.
Anna moussen jäähtyä hetkisen jääkaapissa.
Karpalokastike
1/2 dl Vettä
1 rkl Sokeria
Ostin pakastettuja karpaloita, joita keitin ensin n.2 minsaa. Sitten lisäsin sokerin joukkoon. Keitä kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
Kinuskivaahto
1 dl Kuohukermaa
1 prk (250g) Maitorahkaa
1 dl Kinuskikastiketta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermavaahdon joukkoon. Levitin ensin karpalokastikkeen marenkilevyn päälle ja sitten kinuskivaahto päälle.
Konvehteja
Karpaloita
Kinuskikastiketta
Vihreitä kuulia
Kommentit
Lähetä kommentti