Suklainen karpalo-kinuski marenkikakku

Ystävieni kanssa oli juhlittiin lauantaina hieman pikkujouluja jotka oli nyyttäri tyyliin. Halusin kokeilla yhdistää näitä makuja ja tuloksena tuli äglömakee kakku :D Tuli myös opittua että marenki leivokset kannattaa ilmeisesti täyttää vasta juuri ennen tarjoilua... Ajattelin jotenkin että teen sen hyvissä ajoin eli edellis iltana koska pikkujoulu päivä oli kiireiseksi päiväksi tulossa. Illalla kun pääsimme aloittaa maistelemaan kakkua niin marengit oli sulaneet kokonaan ja se oli yhtä mössöä syödä täytteiden kera... Sekä taisin silmilläni syödä samalla kun täytteet ja koristeet laitoin eli aivan liikaa.. :D Kakku lähti myös valumaan pöytään kohti ja sai sitä jonkun verran siivoillakin.




Marenkipohjat

6 kpl Kananmunia (valkuaisia)
2 dl Sokeria
1,5 rkl Vanilliinisokeria

Erottele valkuaiset omaan erilliseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sokerit vatkauksen aikana.

Pursota kahdeksi levyksi pyöreän spiraalin muotoon ja kolmas (päällimmäinen levy) yhtenäiseksi kauniiksi ruusukkeiksi omalla haluamallasi tavalla.

Paista marengit uunissa 120 asteessa n.1 h 20 min ajan (itsellä meni kauemmin kun kokeilin kiertoilmauunilla) kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.












Maitosuklaamousse

1 kpl Fazerin sininen levy
2 1/2 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Sulata suklaa.
Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi.
Sekoita hitusen jäähtynyt suklaa vaahdon sekaan.
Anna moussen jäähtyä hetkisen jääkaapissa.


Karpalokastike

100g Karpaloita
1/2 dl Vettä
1 rkl Sokeria

Ostin pakastettuja karpaloita, joita keitin ensin n.2 minsaa. Sitten lisäsin sokerin joukkoon. Keitä kunnes seos sakenee. Jäähdytä.


Kinuskivaahto

1 dl Kuohukermaa
1 prk (250g) Maitorahkaa
1 dl Kinuskikastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermavaahdon joukkoon. Levitin ensin karpalokastikkeen marenkilevyn päälle ja sitten kinuskivaahto päälle.

Koristelu

Konvehteja
Karpaloita
Kinuskikastiketta
Vihreitä kuulia












Kommentit

Suositut tekstit