Hampurilaissämpylät

N.20 kpl Hampurilaissämpylöitä

6 dl Vettä tai maitoa (Laitoin 3 dl vettä ja 3 dl maitoa)
50g Hiivaa
2 tl Suolaa
8 dl Vehnäjauhoja
6 dl Durumvehnäjauhoja
4 rkl Sokeria
2 rkl Öljyä

Pinnalle
N.2 dl Vettä tai maitoa
Seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. 
Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. 
Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. 
Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. 
Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. 
Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.




Kommentit

Suositut tekstit