Halloween 2015
Pyhäinpäivän iltapäivä kemut lauantaina 31.10!
Luvassa on kutkuttavan kamalaa kohellusta,
muhkeaa mölinää sekä inhaa välipalaa.
Laahaudu siis lukaaliimme karmivin ja pelottavin mielin!
Levykakkupohjat:
6 munaa
2 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
6 munaa
2 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vaniljakastikejauhetta
6 dl maitoa
6 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
½ dl vettä
1 ¼ dl turkinpippurirouhetta
1 prk (á 340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
Haamumetsän suklaakakku
Täyte:
6 dl Vispikermaa
350 g tummaa suklaata
½ dl ruokosokeria
6 dl Vispikermaa
350 g tummaa suklaata
½ dl ruokosokeria
Syyspuut:
ruskeita Candy melts -nappeja
eri värisiä nonparelleja, strösseliä tai koristerakeita
ruskeita Candy melts -nappeja
eri värisiä nonparelleja, strösseliä tai koristerakeita
Haamut:
1 ½ dl soijavispiä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl sokeria
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
1 ½ dl soijavispiä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl sokeria
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Vatkaa vispi vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula ja ruokosokeri vispivaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Täyte on melko jämäkkää, joten levitysjäljet voi jättää suosiolla näkyviin. Pintaa voi kuvioida myös esimerkiksi haarukalla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoasta ja tasoita reunat lastalla.
Laita Candy meltsit pienen pakastuspussin sisään, sulje pussi huolellisesti ja laita varmistukseksi pussinsulkija. Kaada astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Kuivaa pussi ja leikkaa kulmaan pieni aukko.
Pursota puukuvioita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseliä syyslehdiksi. Nosta koristeet jääkaappiin jähmettymään.
Mittaa kulhoon soijavispi ja sokerit. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita soijavaahto pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen aukko.
Jäivät tosin keskeneräisiksi kun vaihteeksi aika loppui kesken. Oli tarkoitus koristella nämä hämähäkiksi mutta... Ei oikein mun mielestä maistuneet miltään mutta onneksi muille maistui :)
Murun tekemä liha
Kommentit
Lähetä kommentti