Rocky road -suklaapalat
1 levy (200 g) tummaa suklaata
1 levy (200 g) maitosuklaata
30 g voita
2 dl isoja vaahtokarkkeja 1 pss tai (150 g) minivaahtokarkkeja
2 dl pähkinäsekoitusta (esimerkiksi cashew-, maa- tai pistaasipähkinöitä sekä manteleita)
1 dl suolapähkinöitä (Mä käytin vain suolapähkinöitä joita myös murskasin murusiksi suklaan sekaan)
Muroja
Valkosuklaata
Paloittele tumma ja maitosuklaa muovikulhoon ja lisää sekaan nokareiksi leikattu voi.
Sulata suklaaseos vesihauteessa tai sykäyksittäin miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa pehmeäksi. Sekoittele massaa säännöllisesti lämmittämisen aikana.
Itse tein hieman vaikeamman kautta palat koska halusin testata millainen olisi tehdä pieniin muotteihin ja olihan siinä tekemistä.
Tässä vähän helpommalla pääsee kun tekee vuokaan :D

Vuoraa laidallinen uunivuoka (20 x 25 cm) leivinpaperilla.
Leikkaa isot vaahtokarkit puoliksi.
Sekoita isossa kulhossa keskenään sula voi-suklaaseos, vaahtokarkit, murot ja pähkinät.
Kumoa seos uunivuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle.
Valuta pinnalle tasainen kerros sulatettua valkosuklaata.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Leikkaa kovettunut levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.
1 levy (200 g) maitosuklaata
30 g voita
2 dl isoja vaahtokarkkeja 1 pss tai (150 g) minivaahtokarkkeja
2 dl pähkinäsekoitusta (esimerkiksi cashew-, maa- tai pistaasipähkinöitä sekä manteleita)
1 dl suolapähkinöitä (Mä käytin vain suolapähkinöitä joita myös murskasin murusiksi suklaan sekaan)
Muroja
Valkosuklaata
Paloittele tumma ja maitosuklaa muovikulhoon ja lisää sekaan nokareiksi leikattu voi.
Sulata suklaaseos vesihauteessa tai sykäyksittäin miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa pehmeäksi. Sekoittele massaa säännöllisesti lämmittämisen aikana.
Itse tein hieman vaikeamman kautta palat koska halusin testata millainen olisi tehdä pieniin muotteihin ja olihan siinä tekemistä.
Tässä vähän helpommalla pääsee kun tekee vuokaan :D
Vuoraa laidallinen uunivuoka (20 x 25 cm) leivinpaperilla.
Leikkaa isot vaahtokarkit puoliksi.
Sekoita isossa kulhossa keskenään sula voi-suklaaseos, vaahtokarkit, murot ja pähkinät.
Kumoa seos uunivuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle.
Valuta pinnalle tasainen kerros sulatettua valkosuklaata.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Leikkaa kovettunut levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.
Pitäs opiskella päiväkotitädiksi ihan vaan siksi, että saisi tuollasia :D
VastaaPoista