Mokkapalat
2oo g Leivontamargariinia
3 1/2 dl Kahvijuomaa
5 dl Vehnäjauhoja
3 dl Sokeria
4 rkl Kaakaojauhetta
3 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
3 Munaa
Kuorrutus
75 g Leivontamargariinia
3/4 dl Kahvijuomaa
6 dl Tomusokeria
3 rkl Kaakaojauhetta
Koristeluun
Suklaa murua (tai koristerakeita tms.)
Aloita valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi (jos siitä mausta tykkää).
Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos.
Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille ja paista 200 asteessa n.15 min. Anna jähtyä.
Valmista kuorrute.
Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi.
Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi, sopivan paksuisen ja notkean.
Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti