Mokkaneliöt
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Pinnalle:
tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.
tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.
Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe. Itse laitoin valmista kahvia veden ja pikakahvijauheen tilalla.
Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja tomusokeri. Nosta takaisin liedelle ja jatka sekoittamista, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut joukkoon.
Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.
Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Leikkaa levy neliöiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.
Leivokset
Kommentit
Lähetä kommentti