Mansikkainen britakakku




Kesällä tätä oli kokeiltava, koska kaikki muutkin leipurit tuntui tekevän ja kehuivatpaljon. Ja olihan se aika suussa sulavaa ja erittäin hyvää tuoreista mansikoista tehtynä.

Kakkupohja
150 g Leivontamargariinia
1 1/2 dl Sokeria
4 kpl Keltuaista
2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 1/2 dl Kevytmaitoa

Marenki

4 kpl Valkuaista
2 dl Sokeria
3/4 dl Mantelilastuja

Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

Tee britakakun pohja
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Varo, ettei keltuaista mene valkuaisten joukkoon, silloin ei tule hyvää vaahtoa.
Mittaa pehmeä voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uuninpellille leivinpaperin päälle.

Pese vatkaimet ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistaessa.

Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele mantelilastut marengin pinnalle.
Paista levyä 175-asteisessa 20-30 minsaa, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna britakakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille. 


Täyte

2 dl Kuohukermaa
250 g Maitorahkaa
1/2 dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
N.10 dl Mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit kevyesti nostellen.

Levitä täyte pohjalevylle.
Viipaloi mansikat ja levitä ne täytteen päälle.
Nosta toinen levy päälle.
Koristele pinta mansikoilla. Itse sulatin suklaata joukkoon sekä dippasin muutamia kokonaisia mansikoita suklaassa.

Säilytä britakakku jääkaapissa herkutteluhetkeen asti.










Kommentit

Suositut tekstit