Vaahtokarkit


Muutamia kuukausia sitten tuntui että, joka lehdessä näkyi vaahtokarkkien teko-ohjeita. Ohje tuntui suht helpon oloiselta ja uteliaisuus iski millaisia niistä tulisi, olisivatko yhtä hyviä kuin kaupasta saatavat vai olisivatko kenties parempiakin, jos vain onnistuvat. Joten, olihan se kokeiltava. Tein nämä nuoremman poikani 3v synttärijuhliin ja kahvipöydässä vaikutti tekevän pientä hämmennystä ja keskustelua nämä :)

Huom! Tarvitset digitaalista lämpömittaria

7 Liivatelehteä
3 Munan valkuaista
2 rkl Tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 1/4 dl Taloussokeria
2 rkl Glukoosisiirappia
1/2 dl Vettä
1/2 dl Vettä liivatteiden liottamiseen
2 dl Tomusokeria
1 dl Perunajauhoja
(Voit maustaa vaahtokarkkimassan elintarvikearomeilla, itse laitoin pienen lorauksen Vanilja-aromia)


Munien valkuaiset ja tomusokeri
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi.
Jos haluat, voit lisätä seokseen elintarvikeväriä.
Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
Anna kiehua, kunnes seos on 100 asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
Kuumenna 1/2 dl vettä esim.juomalasissa ja luiota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Jatka sokeriliemen kuumentamista. Kun seos on 127 asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.

Valkuaiset ja tomusokeri vaahdotettuna





















Sekoita tomusokeri ja perunajauho keskenään ja kaada uuninpellille.
Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uuninpellille jauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Leikkaa tangot paloiksi. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.

Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä (itsellä vaahtokarkit muuttui toisiinsa takertuviksi huoneenlämmössä).










Kommentit

Suositut tekstit