Vaahtokarkit
Huom! Tarvitset digitaalista lämpömittaria
7 Liivatelehteä
3 Munan valkuaista
2 rkl Tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 1/4 dl Taloussokeria
2 rkl Glukoosisiirappia
1/2 dl Vettä
1/2 dl Vettä liivatteiden liottamiseen
2 dl Tomusokeria
1 dl Perunajauhoja
(Voit maustaa vaahtokarkkimassan elintarvikearomeilla, itse laitoin pienen lorauksen Vanilja-aromia)
| Munien valkuaiset ja tomusokeri |
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi.
Jos haluat, voit lisätä seokseen elintarvikeväriä.
Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
Anna kiehua, kunnes seos on 100 asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
Kuumenna 1/2 dl vettä esim.juomalasissa ja luiota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Jatka sokeriliemen kuumentamista. Kun seos on 127 asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.
| Valkuaiset ja tomusokeri vaahdotettuna |
Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uuninpellille jauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Leikkaa tangot paloiksi. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.
Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä (itsellä vaahtokarkit muuttui toisiinsa takertuviksi huoneenlämmössä).
Kommentit
Lähetä kommentti