Suklaapusut




3 Munan valkuaista
2 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
n.20 Marie-keksiä
n.1 tl Öljyä

400g Maitosuklaata







Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikku hiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.

Mausta vaahto vaniljasokerilla. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin.
Voit myös tehdä erilaisia makuja, itse tein mansikan ja kaakao + mariannerouhe makuisia,

Mansikkapusut; 1 1/2 dl mansikkatomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria.
Kaakaopusut; Mausta vaahto 1-2 rkl kaakaota.
Mariannepusut; joko pelkkä vaniljavaahto tai kaakaopusujen vaantoon 1 dl mariannerouhetta.
Mokkapusut; Vaahtoon 1 tl pikakahvijauhetta.
Kookospusut; Lisää vaahtoon 2 dl kookoshiutaleita.

Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota vaahto päälle.
Paista keksikekoja 150 asteessa n.6-8 min että vaahto kiinteytyy.

Sulata suklaa öljytilkan kanssa. Jäähdytä suklaa. Kasta vaahtokeot suklaassa ja nosta leivinpaperille.
Koristele jos haluat. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Pusut on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.









Kommentit

Suositut tekstit