Suklaakakkupohja 1

5 Kananmunaa
150g Tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2,5 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Vaniljasokeria
1/4 tl Suolaa
200g Voita
2 dl Fariinisokeria

Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Tämän jälkeen yhteen sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää se taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteiseen alatasolle 40-50 minsaa.

Suojaa tarvittaessa foliolla estämään pinnan palaminen.
Tämä taikina ei kohoa (ainakaan minä en onnistunut siinä mutta aivan törkeen hyvää minusta sellaisenaankin mutta kakku oli tehtävä niin tein tavallisen sokerikakkupohjan lisäksi tähän vielä.)

Kommentit

Suositut tekstit