Ritarilinna ja lohikäärme 2014
Tämä ohje on otettu Koko Suomi leipoo- ohjelmasta.
Aihe piparitalosta tuli jälleen lapseni suusta; Ritarilinna ja lohikäärme, siitä se ajatus sitten lähtikin. :)
125g Voita
2 dl Sokeria
1 dl Vaaleaa siirappia
1 dl Vettä
1/2 rkl Kardemummaa
1/2 rkl Neilikkaa
1/2 rkl Inkivääriä
1/4 rkl Pomeranssin kuorta
1/2 Tankoa vaniljaa
1/2 rkl Soodaa
7 1/2 dl Vehnäjauhoja
Mittaa sokeri, siirappi ja vesi kattilaan. Kiehauta seos nopeasti ja siirrä kattila pois levyltä.
Laita paloiteltu voi kulhoon ja lisää mausteet. Kaada päälle kuuma sokeriseos niin, että rasva sulaa ja sekoita.
Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda keskenään, sekoita jauhoseos jäähtyneeseen taikinaan huolellisesti. Taikina saattaa tuntua tässä vaiheessa löysältä, mutta turpoaa myöhemmin. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
Kauli pieni pala kerrallaan tasaiseksi levyksi. Leikkaa talon osat valmiiksi piirrettyjen kaavojen pohjalta.
Paista osat useassa erässä (samankokoiset palat aina yhdessä) 200-225-asteisessa uunissa 4-6 minsaa.
Liimaus
Sokeri
Sulata kokoamiseen tarkoitettu sokeri paistinpannulla. Varo ettei sokeri pala. Käsittele varoen sillä sokeri on polttavan kuumaa!
1 Valkuainen
N.4 dl Tomusokeria
Sitruunamehua
Itse lisäsin elintarvikevärejä saaden väriä linnaan ja lohikäärmeeseen.
Laita kulhoon 1 kananmunan valkuainen ja muutama desi tomusokeria. Vatkaa seosta muutama minuuttia. Lisää sitten sitruunamehu ja tomusokeria vähitellen kunnes seos on valkoista ja ilmavaa.
Ennen kuin liität palat yhteen, hio niiden reunat sopivan mallisiksi sitruunakuoren raastimella.
Koristelin osat jo ennen talon kokoamista.
Puron tekoon käytin 1 rkl liivatejauhetta ja 3 rkl vettä.
Koristeina myös karkkeja ja valkoistasuklaata.
Kohdevalot punaiset on polkupyörän takavalot, jotka folion sisälle kääritty. Linnan sisällä on led-tuikkukynttilät.
no HUH HUH Paula :D Onpa upeet..
VastaaPoista