Kinuskipipari juustokakku
Pohja

225 g Piparkakkuja
80g Voita tai margariinia
Piparkakkutäyte
4 Liivatelehteä
3 dl Kuohukermaa
1 dl Tomusokeria
2 tl Piparkakkumauste
200g Vaniljarahkaa
3 Valkuaista
2 rkl Sitruunamehua
1 rkl Vettä
Kinuskikiille
2 Liivatelehteä
2 dl Kuohukermaa
1 1/2 dl Fariinisokeria
Kermapursotus
1 1/2 dl Flora Vispiä
1 tl Sokeria
2 tl Vaniljakreemijauhetta
Koristelu
Maitosuklaata
Piparkakkuja
Murskasin piparkakut perunanuijalla. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle. Käytin itse reunavuokaa (jos irtopohjavuokaa käyttää, niin vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Sivele sisäreunat öljyllä tai käytä reunakalvoa tai leivinpaperin suikaleita).
Itse oon huomannut, että nuijalla saan paineltua tasaisemmaksi pohjan kuin sormilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.
Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n.3 tuntia.


Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku vuoan pois (irtopohjavuokassa siirrä kakku leivinpaperin päällä tarjoilulautaselle).
Vatkaa Flora Vispi ja sokeri vaahdoksi ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Pursota haluamallaasi tavalla.
Suklaakoristeet tein sillain, että sulatin suklaan ja laitoin minigrip pussiin, leikkasin pienen reiän alakulmasta. Leivinpaperin päälle tein siitä lumihiutaleen ja sydämen muotoisia koristeita. Laitoin pakastimeen kovettumaan.
225 g Piparkakkuja
80g Voita tai margariinia
Piparkakkutäyte
4 Liivatelehteä
3 dl Kuohukermaa
1 dl Tomusokeria
2 tl Piparkakkumauste
200g Vaniljarahkaa
3 Valkuaista
2 rkl Sitruunamehua
1 rkl Vettä
Kinuskikiille
2 Liivatelehteä
2 dl Kuohukermaa
1 1/2 dl Fariinisokeria
Kermapursotus
1 1/2 dl Flora Vispiä
1 tl Sokeria
2 tl Vaniljakreemijauhetta
Koristelu
Maitosuklaata
Piparkakkuja
Murskasin piparkakut perunanuijalla. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle. Käytin itse reunavuokaa (jos irtopohjavuokaa käyttää, niin vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Sivele sisäreunat öljyllä tai käytä reunakalvoa tai leivinpaperin suikaleita).
Itse oon huomannut, että nuijalla saan paineltua tasaisemmaksi pohjan kuin sormilla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.
Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n.3 tuntia.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
Irrota kakku vuoan pois (irtopohjavuokassa siirrä kakku leivinpaperin päällä tarjoilulautaselle).
Vatkaa Flora Vispi ja sokeri vaahdoksi ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Pursota haluamallaasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti