Gluteeniton suklaatäytekakku


Oli tulossa erään kurssin viimeinen kerta, johon ajattelimme nyyttäreitä. Leipomisessa oli muistettava, että se oli oltava gluteeniton ja laktoositon. Aloin netistä etsimään reseptejä ja tämä löytyi kotiliesi-sivuilta. Suklaata oli oltava ja aikuiseen makuun. Siitä se ajatus sitten lähtikin.

Kakkupohja

75g Laktoositonta tummaa suklaata
3 Kananmunaa
1 1/4 dl Sokeria
1 1/4 dl Perunajauhoja
3 rkl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria

Huom! Gluteenitonta korppujauhoa vuokaan!

Kostutus

Vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa

Väliin

N.2 1/2 dl Aprikoosihilloa (unohdin kyseisen kauppaan ja käytin tilalla mansikkamarmeladia)

Täyte

3 Liivatelehteä
1 prk (2,5dl) Vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (tätä en löytänyt meidän lähikaupoista enkä prismastakaan. Joko tuote on poistunut markkinoilta tai löytyy vain harvoista paikoista tai sitten en vaan huomannut hyllyltä... Tilalla käytin laktoositonta kuohukermaa jonka vatkatessa jätin hieman löysäksi. Lisäsin pari ruokalusikallista kaakaojauhetta joukkoon)
1 prk (250g) Laktoositonta maitorahkaa
2 tl Vaniljasokeria
1 rkl Vettä

Kuorrutus

1 dl Laktoositonta kuohukermaa
150g Laktoositonta tummaa suklaata
1 tl Laktoositonta voita

Pinnalle ja reunoille

Laktoositonta maitosuklaata
Marsipaania
Sokerihelmiä
Elintarvikeliima

Joulukukkien tekoon pääset alhaalla olevasta linkistä... ;)

Raasta suklaa (itse veitsellä vuolin ohuita pieniä lastuja). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele irtopohjavuoka (halk.22-24 cm) ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n.40 minsaa. Kokeile kakun kypsyyttä.

Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.

Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 min. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kattilassa (lämmitin mikrossa) ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateliemi rahkaan ja nostele joukkoon lopuksi suklaakermavaahto.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja uudelleen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaa. Kostuta pohja makeutetulla maidolla. Levitä pohjalle hieman hilloa. Levitä päälle puolet rahkakermahyytelöstä.

Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle hilloa sekä päälle loppu rahkakermahyytelöstä.

Aseta pinnalle viimeinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle loput hillosta. Peitä suklaatäytekakku huolellisesti ja nosta tekeytymään jääkaappiin ja anna olla yön yli.

Kuumenna kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon nokare voita. Irrota täytekakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle ja levitä. Anna kuorrutteen jäähtyä. Vuole suklaatäytekakun pinnalle koristeeksi suklaalastuja.

















Kommentit

Suositut tekstit