Piparkakut


Tällä ohjeella olen itse tehnyt vuosia meidän piparit :)

250g Margariinia
1,5 dl Tummaa siirappia
2 dl Sokeria
2 tl Kanelia
2 tl Inkivääriä
2 tl Neilikkaa
2 Kananmunaa
1 Maustemitta suolaa
2 tl Soodaa
8 dl Vehnäjauhoja

Mittaa suureen kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ne puuhaarukalla sekoittaen.
Vatkaa seos haaleaksi ja lisää munat.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda.
Muotoile taikina kelmun sisälle ja jätä kylmään vuorokaudeksi. (Itse olen totenut tämän hyväksi)

Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotilla piparkakut. Pane ne pellille leivinpaperille sentin päähän toisitaan.
Paista 200 asteessa, ylätasolla n.5-10 minsaa. Piparkakun paksuudesta riippuu aika, joten seuraa tarkkaan ettei pala (niin kävi minun ekalle pellille, mustempia ei ois voinu olla...).







Ensimmäisimpiin piparitalojen tekooni kuuluu tämä Muumitalo vuodelta 2009. Enemmän tämä muistuttaa ns.huojuvaa tornia... :D ..Mutta lapseni oli erittäin tyytyväinen tähän ja se oli pääasia <3



Kommentit

Suositut tekstit