Piparkakut
Tällä ohjeella olen itse tehnyt vuosia meidän piparit :)
250g Margariinia
1,5 dl Tummaa siirappia
2 dl Sokeria
2 tl Kanelia
2 tl Neilikkaa
2 Kananmunaa
1 Maustemitta suolaa
2 tl Soodaa
8 dl Vehnäjauhoja
Vatkaa seos haaleaksi ja lisää munat.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda.
Muotoile taikina kelmun sisälle ja jätä kylmään vuorokaudeksi. (Itse olen totenut tämän hyväksi)
Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotilla piparkakut. Pane ne pellille leivinpaperille sentin päähän toisitaan.
Paista 200 asteessa, ylätasolla n.5-10 minsaa. Piparkakun paksuudesta riippuu aika, joten seuraa tarkkaan ettei pala (niin kävi minun ekalle pellille, mustempia ei ois voinu olla...).
Vaaleat piparit |
Sitruksiset piparkakut |
Joulutalo 2019
Mökki 2016 |
Vauva-tonttu lyhty 2014 |
Piparirasiat ja -lyhdyt 2014 |
Tarktorit peräkärryineen 2014 |
Ritarilinna ja lohikäärme 2014 |
Piparitalo ja ralliauto 2013 |

Kommentit
Lähetä kommentti