Ensimmäisen puraisun kun otti tuoreesta tekemästäni viipurinrinkelistä (jota eka kerran tein), veti hiljaiseksi ja miettelijääksi. Makuaisti ja hajuaistikin teki kovasti töitään nimittäin taisi "hieman" lirahtaa liikaa sahramia tai muskottikukkaa taikinaan (en ollut kyseisiä mausteita ikinä kokeillut)... :D Muuten rinkeli tuntui mukavan pehmeältä. Ulkonäöstään myös ei olisi tullut saamaan täysiä pisteitä. Laiskuuttani laitoin yhdelle ja samalle pellille eikä siinä oikein ollut tilaa. En aavistanut, että niistä olisi tullut niin isoja.
Jaan kuitenkin ohjeen, ehkä toisen kerran yritän tehdä uudelleen, maltilla kyseisiä mausteita käyttäen. Mukavaa vaihtelua pullalle :)
 |
Muskottikukkaa |
1 kananmuna
75g Luomusokeria
200g Maitoa
20g Hiivaa
1,5 tl Kardemummajauhetta
1 tl Jauhettua muskottikukkaa
Ripaus sahramia
1 tl Suolaa
100g Voita
n.500g Vehnäjauhoja

Sekoita maitoon hiiva ja mausteet (itse lämmitin kädenlämpöiseksi maidon). Lisää munat ja sokeri. Sekoita taikinaan jauhot. Vaivaa taikinaan pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Kohota taikina peitettynä lämpimässä.
Vaivaa hyvin kohonnut taikina leivinpöydällä niin, ettei jää ilmakuplia. Jaa kahteen osaan ja leivo rinkilöiksi. Nosta rinkelit leivinpaperille ja kohota liinan alla.
Voitele hyvin kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa n.20 minsaa.
Kommentit
Lähetä kommentti