Tiikerikakku
Taikina:
4 Munaa
3 dl Sokeria
4 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
1 dl Kädenlämpöistä maitoa
2 1/2 dl Öljyä
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
130g Tummaa suklaata
1 dl Kuohukermaa
70g Valkoista suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään, EI kaakaota!
Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi.
Sekoita hitaasti vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä.
Jaa taikina kahteen kuppiin ja sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
Paista kakkupohja 180 asteessa keskitasolla n.40 minsaa.
Kumoa ja anna jäähtyä.
Kuorrutus:
Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, älä kuumenna kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle.
Sulata valkosuklaa ja tee raidat.
Laita kakku jääkaappiin.
Kommentit
Lähetä kommentti