Rukiinen mustikkapiirakka
Pohja:
150g Kylmää voita
2 dl Vehnäjauhoja
2 dl Ruissihtijauhoja
1 dl Tomusokeria
1 Muna
2 rkl Kylmää vettä
1-2 tl Kardemummaa
Vaniljatanko |
250g Mustikoita
1-2 dl Sokeria
1-2 rkl Perunajauhoja
1 Vaniljatangon siemenet
1 dl Sokeria
200g Rahkaa
200g Kermaviiliä
1 Muna
1 rkl Perunajauhoja
Tee pohja.
Nypi kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi.
Lisää muna ja vesi vaivaa sen verran että muodostuu taikina.
Kiedo taikina muoviin ja laita jääkaappiin n.30 min.
Sillä välin valmista mustikkatäyte.
Sekoita rahka, kermaviili, muna, sokeri ja perunajauho keskenään kulhossa.
Ota taikina jääkaapista. Painele se matalaan vuokoon (n.24 x 30 cm vuoka). Kaada mustikat päälle ja levitä tasaisesti. Kaada rahkaseos päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.40 minsaa.
Lasten kanssa ei maltettu odottaa, että piirakka jäähtyisi kunnolla ja saisi pursotettua kermat. Pursotimme palamme päälle suoraan ja loput pursotin myöhemmin jäljelle jääneen piirakan päälle.
Pojat tykkäsi tästä todella paljon :)
APUA miten hyvän ja herkullisen näköistä..en kestä.. muutenkin nuo herkkukuvat, slurps... :P
VastaaPoistaTämä oli aivan taivaallista... ;)
Poista