Rukiinen mustikkapiirakka

Tero oli 3.jakson tähtileipuri tällä reseptillä ja aivan taivaallisen ihanan makuista oli.
Pohja:

150g Kylmää voita
2 dl Vehnäjauhoja
2 dl Ruissihtijauhoja
1 dl Tomusokeria
1 Muna
2 rkl Kylmää vettä
1-2 tl Kardemummaa

Vaniljatanko
Täyte:

250g Mustikoita
1-2 dl Sokeria
1-2 rkl Perunajauhoja

1 Vaniljatangon siemenet
1 dl Sokeria
200g Rahkaa
200g Kermaviiliä
1 Muna
1 rkl Perunajauhoja

Koristeeksi 1 dl Tuoreita mustikoita ja vispikermaa.

Tee pohja. 
Nypi kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi.
Lisää muna ja vesi vaivaa sen verran että muodostuu taikina.
Kiedo taikina muoviin ja laita jääkaappiin n.30 min.

Sillä välin valmista mustikkatäyte.
Kaada mustikat kattilaan, vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä niin että kuumenee. Ripottele perunajauhoja ja sekoita kunnes sakenee. Jäähdytä mustikat.

Sekoita rahka, kermaviili, muna, sokeri ja perunajauho keskenään kulhossa.

Ota taikina jääkaapista. Painele se matalaan vuokoon (n.24 x 30 cm vuoka). Kaada mustikat päälle ja levitä tasaisesti. Kaada rahkaseos päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.40 minsaa.

Koristele valmis piirakka tuoreilla mustikoilla ja kun piirakka on jäähtynyt, niin pursota vispikerma.

Lasten kanssa ei maltettu odottaa, että piirakka jäähtyisi kunnolla ja saisi pursotettua kermat. Pursotimme palamme päälle suoraan ja loput pursotin myöhemmin jäljelle jääneen piirakan päälle.

Pojat tykkäsi tästä todella paljon :)
















Kommentit

  1. APUA miten hyvän ja herkullisen näköistä..en kestä.. muutenkin nuo herkkukuvat, slurps... :P

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit