Maissi-paprikadonitsit


Löysin erään kaupan ale-laatikosta pienen Donitsit-kirjan ja olihan se otettava mukaani. Suolaista teki mieli tehdä, mutta en jaksanut alkaa keittelemään donitseja, niin päädyin tämän vuoksi kokeilemaan tätä ohjetta.  Mielestäni tuoreina ja lämpöisinä nämä olivat parhaimman makuisia :P

Taikina:

15g Voita sulatettuna
1 tl Parmesaaniraastetta
70g (reilu 1 dl) Jauhoja
1 tl Leivinjauhetta
85g (1,2 dl) Maissijauhoja
0,5 tl Suolaa
0,25 tl Pippuria
1 Iso muna
6 rkl maustamatonta jugurttia (tai piimää)
2 rkl Oliiviöljyä
1 Kevätsipuli hyvin pieneksi pilkottuna
25g Punaista paprikaa myös pilkottuna pieneksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sivele reilusti voita 6-paikkaiseen donitsivuokaan ja ripottele päälle parmesaaniraaste (Itse tein mini donitseja, joita tuli 24 kpl).

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon ja sekoita joukkoon maissijauhot, suola ja pippuri.
Vatkaa yhteen muna, jugurtti (tai piimä) ja öljy ja hämmennä seos kuivien ainesten joukkoon. Vatkaa taikina notkeaksi ja hämmennä sitten joukkoon sipuli ja paprika.

Siirrä taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla ja pursota taikina vuokaan.
Paista donitsit uunissa n.10-12 minsaa tai kunnes taikina kohoaa, kiinteytyy ja saa kullanruskean värin. Anna donitsien jäähtyä vuoassa 2-3 minsaa ja irrota sitten varovasti vuoasta.
Tarjoa heti.









Kommentit

Suositut tekstit