Suklaawhoopiet
100g Voita
1,5 dl Sokeria
1 Kananmuna
3 dl Vehnäjauhoja
2,5 rkl Kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
0,25 tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
1 dl Maitoa
Täyte;
1prk Nutella-pähkinälevitettä
2 dl Kermaa
0,5 dl Suklaarouhetta
Pinnalle; Tomusokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna, vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota n.2 euron kokoisia lantteja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa n.10 minsaa. Anna jäähtyä.
Täyte: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi.
Lisää kerma pähkinälevitteeseen ja lopuksi suklaarouhe.
Anna täytteen kovettua kylmässä vähintään 30 minsaa.
Laita suklaatäyte pursotinpussiin ja pursota pohjille. Paina kansi kevyesti päälle.
Laita whoopiet vielä hetkeksi kylmään kovettumaan. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Säilytä kylmässä.
Kommentit
Lähetä kommentti