Porkkanakakku suklaatalolla



Tämän kakun teko meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. En muista maistaneeni ennen porkkanakakkua, joten oli aika tehdä sellainen. Yö myöhään kun leipoo ja useampana iltana peräkkäin niin alkaa loppua kohden ajatus lopettamaan työtänsä. Mutta kun sain kakun viimein valmiiksi ja seuraavana aamuna koristeet laitoin paikalleen niin tyytyväinen olo tuli lopputuloksesta :)

100g Voita
2 Munaa
1 dl Fariinisokeria
1 dl Sokeria
2 1/4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1/4 tl Inkivääriä
1/4 tl Muskottipähkinää
1/4 tl Kanelia
200g Porkkanaraastetta (n.3 isoa porkkanaa)
1 tl Sitruunankuoriraastetta
100g Saksanpähkinöitä


Kuorrute;
300g (n.6 dl) Tomusokeria
80g Voita
200g Tuorejuustoa
1 rkl Sitruunanmehua

Koristelu;
Mantelirouhetta
Cashewpähkinöitä
Marsipaania
Suklaata erilaisia
Mini vaahtokarkkeja

Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175 asteiseen.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
Kuori ja raasta porkkanat. Raasta myös hyvin pestyn sitruunan kuori. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi.
Lisää sulatettu voi, porkkanaraaste, sitruunan kuori, saksanpähkinät ja jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset yhdistyvät toisiinsa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (halkaisija 15-20cm).
Paista uunin keskitasolla 30-35 min tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.






Anna jäähtyä ja leikkaa kahtia pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.

Kuorrute; Vatkaa kaikki ainekset keskenään sileäksi. Levitä noin puolet kuorrutteesta kakkupohjan päälle ja toinen puolisko täytteestä kakun reunoille ja päälle. Koristele reunat mantelirouheella ja cashewpähkinöitä pinnalle sekä muut koristeet. Itse näpertelin suklaatalon ja pikkuisia porkkanoita marsipaanista.















Kommentit

Suositut tekstit