Mansikka-Suklaaleivokset





150g Voita
1 3/4 dl Sokeria
3 Kananmunaa
2 rkl Kaakaojauhetta
1 3/4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1/2 dl Maitoa

1 ps Dr. Oetker Mansikkamoussea
2 1/2 dl Maitoa

Alunperin ohje on suunniteltu kääretortuksi mutta sitä tehdessä välähti mielessäni että voisi kokeilla tehdä muun näköisinä nämä. Mittasuhteet käy kääretortulle sopivasti, nimittäin itselläni jäi moussea paljon yli mutta pohjan ylijäämillä hukkapaloilla on hyvä dipata moussessa. 

Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen seokseen ja lisää kaakao. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n.30 x 40 cm). Paista levyä 225 asteessa 8-10 minsaa. Käännä kakku uudelle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Vedä vanha leivinpaperi pois ja aseta pyyhe kakkulevyn päälle, jotta se ei kovetu. Juomalasia käytin muottina jolla sain pyöreitä paloja tehtyä.

Mousse: Sekoita pussin sisältö 2,5 dl:n maitoa ja vatkaa n.minuutti. Levitä moussea pyöreille pohjille, lisää siivutettua mansikkaa ja toinen pyöreä pala päälle. Pursota täytettä pintaan ja koristele. Aseta kylmään vähintään tunniksi.








Kommentit

Suositut tekstit