
Bongasin ohjeen Leivotaan lehdestä ja olihan tätä kokeiltava. Vaikka maku oli samanlainen kuin korvapuustimme niin näön vuoksi vaihtelua. Tosin aikataulun vuoksi en saanut tehtyä suoraa tästä vaan koukeroisen niin siitä valmistui sitten Pullamato :D
25g Hiivaa
2 dl Kädenlämpöistä maitoa
Hyppysellinen suolaa

1/2 dl Sokeria
1 Muna
50g Huoneenlämpöistä voita
n.7 dl Vehnäjauhoja
Täyte;
20g Huoneenlämpöistä voita
2 rkl Sokeria
n.2tl Kanelia
Koristelu;
1 Muna
Raesokeria

Murusta hiiva kulhoon. Lisää maito ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Lisää suola, sokeri, muna, voi ja jauhot, vähän kerrallaan. Alusta taikinaa voimakkaasti muuutaman minuutin.
Kohota taikinaa liinan alla n.45 min.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2-1 cm paksuksi suorakaiteeksi.

Levitä taikinalle voi ja ripota päälle voi ja kaneli. Leikkaa taikina poikittain kuudeksi yhtä leveäksi suikaleeksi. (Mulla tuli 5 kun kiireen vuoksi en tarkemmin mittaillut...)

Asettele suikaleet täsmällisesti päällekkäin. Näin taikinasuikaleista muodostuu yksi pitko. Leikkaa se kuudeksi yhtä suureksi palaksi. Lado palat poikittain voideltuun tai leivinpaperoituun n.1 1/2 litran leipävuokaan. Asettele palat tasaisesti, ettei vuoan toiseen päähän jää tyhjää. Vaikka palat hieman painuisivatkin, ne nousevat seuraavassa kohotuksessa.
Voitele pitko munalla ja ripota päälle raesokeria. Anna kohota liinan alla n.30 min. Säädä uuni 200 asteeseen. (Mä kohotin ensin, sitten voitelin ja raesokerit päälle ja suoraan uuniin.)
Kun nostat vuoan uuniin, laske lämpöä saman tien 180 asteeseen. Paista pitkoa uunin alimmalla tasolla 30-40 min. Anna pitkon jäähtyä vuoassa.
Kommentit
Lähetä kommentti