Rahkamunkit



2 dl Maitoa
250g Maitorahkaa
50g Hiivaa
1-2 tl Suolaa
2 dl Sokeria
1 rkl Vaniljasokeria
1 rkl Kardemummaa
1 Kananmuna
N.10 dl Vehnäjauhoja
1 dl Pullomargariinia tai voisulaa

Kuumenna neste kiehuvaksi mikrossa. Lisää siihen maitorahka jolloin seoksesta tulee n.kädenlämmintä. Liota siihen hiiva.
Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
Lisää pehmeä rasva alustamisen loppu puolella. Kohota.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele pikku pullat ja kohota.

Kuumenna rasva valurauta padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla tai pienellä taikinan palasella, sen tulee ruskistua kauniisti n.minuutissa, tällöin rasva on n.180 asteista.
Huom! Varo ettei rasva kuumene liikaa. Vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan.
(Minusta munkin makuisia tulee keittämisellä, kokeilin uunissa paistamista mutta ei minusta läheskään yhtä hyviä saa :P )

Pyörittele munkit heti sokerissa tai kuorruta esim. suklaalla ja strösseleillä.



Vappuna 2014



Kommentit

Suositut tekstit