Mustikkaleivokset
270g Digestivekeksejä
110g Leivonta margariinia
Täyte;
14 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
1 prk (750g) vaniljavavanukasta
1 1/2 dl sokeria
8 dl (n.750g) mustikkasosetta
Keksi-voiseos vuoassa. |
Päälle;
Vispikerma
Tummaa suklaata sulatettuna
Vispikerma myös sopii päälleja siihen esim.
kun raastaa suklaata tai strösselöitä.
Liivatelehdet vedessä. |
Murskaa digestivet, sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä keksiseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri.
Soseuta mustikat. Laita 2dl seosta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatteet. Kiehauta. Sekoita loppuun mustikkasoseeseen ja täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin n.3h (itse tein edellis päivänä tämän)
Nosta leivos leivinpapereineen tarjoilutarjoittimelle, leikkaa reunoilta ylimääräinen leivinpaperi pois. Leikkasin itse valmiiksi saman kokoisia paloja. Tarkoitus oli pursottaa vispikermalla kiehkurat leivoksien päälle mutta tuli mutkia matkaan ja se vaihtui suklaiseen koristeluun.
Liivate-Mustikkaseos muun täytteen joukkoon. |
Leivokset valmiina menossa hyytymään jääkaappiin. |
Kommentit
Lähetä kommentti