Mustikkaleivokset


Mustikkaleivokset



Pohja;
          270g Digestivekeksejä
          110g Leivonta margariinia

Täyte;
         14 liivatelehteä
         6 dl vispikermaa         
         1 prk (750g) vaniljavavanukasta
         1 1/2 dl sokeria
         8 dl (n.750g) mustikkasosetta

Keksi-voiseos vuoassa.

    Päälle;
              Vispikerma
              Tummaa suklaata sulatettuna
              Vispikerma myös sopii päälleja siihen esim.
kun raastaa suklaata tai strösselöitä.




Liivatelehdet vedessä.
Käytä vuokana leivinpaperilla vuorattua, korkea reunaista  uunivuokaa (31x23 tai sit se on 31x33 en saa käsialastani selvää  ).
 Murskaa digestivet, sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.  Levitä keksiseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri.
Soseuta mustikat. Laita 2dl seosta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatteet. Kiehauta. Sekoita loppuun mustikkasoseeseen ja täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin n.3h (itse tein edellis päivänä tämän)

Nosta leivos leivinpapereineen tarjoilutarjoittimelle, leikkaa reunoilta ylimääräinen leivinpaperi pois. Leikkasin itse valmiiksi saman kokoisia paloja. Tarkoitus oli pursottaa vispikermalla kiehkurat leivoksien päälle mutta tuli mutkia matkaan ja se vaihtui suklaiseen koristeluun.

Liivate-Mustikkaseos
muun täytteen joukkoon.
Leivokset valmiina menossa
 hyytymään jääkaappiin.








Kommentit

Suositut tekstit