Juomat; Simat

Perinteinen Sima
4 l Vettä
250g Fariinisokeria
250g Taloussokeria
1-2 Sitruunan mehuavain
1/5 tl Tuorehiivaa
         Rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit joukkoon. Tummempaa simaa halutessasi, käytä fariinisokeria (500g). Lisää loput vedestä sekä sitruunan mehu, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä n.1 vrk. Pullota sima ja lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Sima on valmista kun rusinat on noussu pintaan. Älä käännä korkkeja liian tiukalle, koska paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Viileässä valmistusaika on n.viikko. 


Mustaherukkasima

4 l Vettä
400g Mustaherukoita, pakaste
500g Ruokosokeria
1/5 tl Tuorehiivaa
       Sokeria, rusinoita

Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Säilytä marjasima jääkaapissa. Valmista kun rusinat nousevat pintaan, n. muutama päivä menee.




Kommentit

Suositut tekstit