Syksyinen kakku 60-v kemuihin


Muutaman hiki pisaran ohimoille tuottava kakun teko;
 "Mitäpä jos tämä epäonnistuukin tai kuljetuksessa juhlapaikalle meneekin jotenkin rikki esim. päälimmäinen kakku tippuukin tiukassa mutkassa alas. Tai mitäpä jos se ei kestäkään vesisateista ilmastoa (tuolloin satoi paljon ja juhlat oli ulkosalla)?"

Mutta mitäs kummaa, se kesti mainiosti tasainen autokyydin ja kesti sateen, JES! Mikä tärkeintä, itse päivänsankari tuntui tykkäävän siitä erittäin paljon <3 Ei kakku kuitenkaan pelkällä tarjoilulautasella matkustanut vaan olin aiemmin keväällä askarrellut toista kakkua varten kuljetuslaatikon ja nyt se tuli toisen kerran käyttöön.


Kakkupohjat tein sokerikakkupohjalla, alempi on pyöreä ja päällä oleva kakku sydämen muotoinen. Molempiin laitoin kahta eri täytettä; mustikka- ja mustaherukkamoussea.

Mustikkamousse;
                 n.6 dl Mustikoita survottuna
                 100g Maustamatonta tuorejuustoa
                 3 dl Sokeria
                 1-2 tl Vaniljasokeria
                 12 Liivatelehteä
                 Tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Survo mustikat melko tasaiseksi soseeksi. Voit siivilöidä mustikat halutessasi (en itse tehnyt sitä).
Vaahdota kerma, mutta jätä vaahto hieman löysäksi.
Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään ja lisää mustikkasurvos niiden sekaan.
Laita hieman vettä kattilaan kuumenemaan, purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja lisää ne kuumaan veteen. Kaada liivatteet ohuena nauhana massan sekaan koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi kerma joukkoon varovasti sekoittaen.



 Mustaherukkamousse;
          n.5 dl Mustaherukoita survottuna
          150g Maustamatonta tuorejuustoa
          100g Vaniljajogurttia (maidoton taisi olla)
          4 dl Sokeria
          2 tl Vaniljasokeria
          3 dl Kermaa
          12 Liivatelehteä
           Tilkka vettä

Aloitus saman kaltainen kuin mustikkamoussessa eli liivatelehdet kylmään veteen, survo mustaherukat, vaahdota kerma.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokerit keskenään sekä lisää sen jälkeen mustaherukkasurvos joukkoon.
Keitä liivatelehdet ja lisää massan sekaan varovaisesti ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Lopuksi lisää kerma joukkoon. 





Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.
Vuoraa kakkuvuokat tuorekelmulla.
Laitoin vuokaan ensimmäisenä pohjakerroksen, kostutus, sitten mustikkamoussea, pohjan keskikerros, kostutus, mustaherukkamoussea, päällimmäinen pohjakerros ja kostutus.
Samalla tavalla täytin toisenkin kakun.
Annoin kakun hyytyä yön yli jääkaapissa mutta jos kiire on niin vähintään n.5 tuntia olisi hyvä antaa hyytymisaikaa.

Kaakaokreemi ja marsipaanit kaulittuna taustalla.
Ennen marsipaanin laittoa, molemmille kakuille tein kaakaokreemi kuorrutukset.
Sekoitin mustaa ja valkoista marsipaania keskenään ettei olisi täysin mustaa. Kun olin saanut ne kakkujen päälle ja kasattua päällekkäin niin pronssin värisellä spreyllä värjäsin vielä hieman pintaa.








Koristeet;
       Puna- ja mustaherukoita
                 Keltaisesta marsipaanista tehtyjä lehtiä mm. Vaahteranlehtiä
                 Tähkät sokerimassasta, johon sekoitettu hitunen vihreää tomuväriä
                 Vaaleat nauhat kiertää molemmissa kakuissa alareunassa






Kommentit

  1. Voi vitsit, siehän oot kerinnyt postailemaan ja siis woou mitä aikaansaannoksia!! :-o upeita Paula! Ja siis tosi makeen näköinen tuo spraylla värjätty pinta... :) ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Tämä koukuttaa pahasti! :P Ainakin niin kauan kun saan laitettua vanhat leipomiset niin sen jälkeen varmaan hieman hiljenee.. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit